0747-818-901
5 motive pentru care să consumi mai multă apă

5 motive pentru care să consumi mai multă apă

Se știe că 60-70% din greutatea noastră corporală este apă și că lipsa de apă, în 4-5 zile duce la tulburări grave și chiar moarte.

Cea mai mare parte a greutății pierdute cu ajutorul exercițiilor fizice este reprezentată de apă, cealaltă parte fiind pierdută prin încercarea corpului să obțină energie.

Știu că există tot felul de soluții izotonice și așa mai departe, dar apa face întotdeauna minuni.

Vrei să slăbești? Bea apă!

Vrei să pui masă musculară? Bea apă!

Vrei să fii mai sănătos/sănătoasă? Bea apă!

Pe lângă binecunoscutele beneficii ale apei, eu îți aduc în prim plan 5 dintre cele mai importante motive pentru care apa înseamnă viață, apa înseamnă sănătate.

Apa te ajută să îți menții buna funcționare a corpului

Există o multitudine de studii care au demonstrat faptul că apa ajută la eliminarea toxinelor, și contribuie la buna funcționare a metabolismului. Dacă ne gândim că suntem circa 60% apă, e normal să nu funcționăm fără ea. Avem nevoie de apă să digerăm alimentele, să stăm hidratați, și pentru o bună circulație a sângelui.

Apa contribuie la bunăstarea ta zilnică

Anumite studii făcute la universități mari din State, au demonstrat faptul că dacă îți crești consumul de apă, poți să îți îmbunătățești felul în care te simți. Studii făcute pe pacienți care sufereau de migrene și dureri puternice de cap, au arătat îmbunătățiri ale stării de sănătate, crescând cu până la 7 pahare pe zi, în plus, consumul de apă. Bea apă și stai în formă!

Apa te ajută la slăbit, ajută la falsa senzație de foame

Studii recente au demonstrat faptul că oamenii confundă de multe ori senzația de foame cu senzația de deshidratare. Oamenii pot ajunge să mănânce mai puțin dacă sunt consumatori mari de apă. Sigur, apa nu ține de foame, dare te poate împiedica să treci pe la fast-food.

Apa îți crește energia

Dacă ești deshidratat, evident vei simți o moleșeală dubioasă, nu vei avea chef de nimic. Cu cât consumi mai multă apă, cu atât te vei simți mai plin de viață și cu mai multă energie. De asemena e cunoscut faptul că apa ajută la detoxifiere, menținând astfel echilibrul în aciditate, scăzând riscul apariției mai multor boli.

Apa e cea mai sănătoasă alegere

Atunci când vine vorba de băuturi. Se știe că alcoolul trebuie consumat cu prudentă și moderație, cafeaua la fel, sucurile sunt e obicei doar zahăr acidulat, iar energizantele și băuturile sportive ar trebui consumate doar atunci când ești în mijlocul unei competiții sau în timpul unui antrenament intens. În restul ocaziilor alege apa, e cel mai bine!

 

Tu câtă apă consumi zilnic?

Adaugă comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii