0747-818-901
5 motive să mănânci ciocolată în fiecare zi

5 motive să mănânci ciocolată în fiecare zi

Ciocolata se numără printre alimentele pe care toți cei care vor să slăbească le evită. De fapt, ciocolata consumată zilnic, în anumite condiții, poate fi chiar benefică în curele de slăbire.

Este important de știut că acest ingredient dulce are numeroase beneficii pe care cei mai mulți dintre noi le ignoră.

Desigur, calitatea ciocolatei pe care o consumăm este esențială, așadar asigură-te că alegi un produs cu cel puțin 80% cacao și, de preferat, organic. Doar în acest mod te vei putea bucura de toate proprietățile sale!


Iată câteva motive pentru care merită să consumi ciocolată:

1. Ciocolata conține o cantitate mare de antioxidanți. Antioxidanții sunt importanți în lupta împotriva radicalilor liberi, îmbunătățesc memoria și previn afecțiuni grave. Consumând zilnic alimente care conțin antioxidanți, previi îmbătrânirea și deteriorarea celulelor.

2. Ciocolata te ajută să te menții la greutatea optimă. Da, îți vine greu să crezi, însă acesta este adevărul! Extractul de cacao influențează activitatea enzimelor care digeră grăsimi și carbohidrați, de aceea este recomandat să consumi unul sau două pătrățele de ciocolată neagră pe zi.

Tip:  Alege sortimente care conţin ceai verde sau ardei iute și beneficiile se vor dubla!

3. Îmbunătățește sănătatea inimii. Studiile arată că o cantitate mică consumată în fiecare zi poate scădea tensiunea arterială și poate crește nivelul colesterolului HDL (colesterolul bun).

4. Ciocolata inhibă poftele. Este de ajuns să mănânci un pătrățel și vei vedea că pofta de dulce dispare. Este în regulă să consumi această cantitate de ciocolată neagră în fiecare zi, însă nu exagera!

5. Te vei simți mult mai bine! Dacă îți dorești să pierzi kilograme în plus, s-ar putea să fii ușor frustrat că nu poți mânca tot ce îți dorești. Răsfață-te cu un astfel de desert și te vei simți mai bine!


Găseşti mai multe sfaturi de nutriţie şi sport pe site-ul meu oficial allifestyle.ro! #DM me.

Adaugă comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii