0747-818-901
Importanța mișcării pentru sănătate

Importanța mișcării pentru sănătate

Atleţi din naştere

Omul s-a născut (a fost creat) atlet și vânător. Strămoșii noștri alergau kilometri întregi doar pentru a-și procura hrana.

Din păcate, odată cu evoluția tehnologiei, am involuat ca şi specie. Oamenii au cam uitat să se miște, lipsa timpului sau comoditatea ne pun piedici. Nu vorbesc aici de performanța sportivă, ci de omul normal – la modul general.

Nu mai funcționăm la parametrii normali. Nu mai suntem în stare să ne mișcăm, ne îmbolnăvim foarte ușor, avem imunitatea extrem de scăzută, obezitatea crește, boala pune stăpânire pe noi.

Amintiri din copilărie

Trebuie doar să te uiţi la copiii din zilele noastre. Nu se mai joacă în spatele blocului sau în curtea școlii. Socializează din ce în ce mai des online și mai rar „offline”, adică în viața reală.

Pe mine când eram copil nu mă găsea mama cu orele acasă, iar atunci când ajungeam eram tot lovit în coate și genunchi, murdar, dar cu toate astea foarte puțin obosit şi extrem de fericit.

În școală făceam sport. Nu existau scutiri medicale, ci doar motivări pentru absențe la matematică 😊.

Sportul – cea mai naturală modalitate de a fi sănătos

Mişcarea aduce multe beneficii pentru corp, precum:

  • oferă o metodă de creştere şi dezvoltare armonioasă la copii
  • somnul este mai bun și mai odihnitor,
  • se reduce riscul de boli precum diabetul şi chiar şi cancerul (în multe cazuri se ajunge la vindecarea acestora prin sport)
  • crește încrederea în propria persoană
  • are loc o îmbunătățire a stimei de sine
  • crește imunitatea
Sfaturile unui trainer personal

În ultimii ani, industria fitness-ului a prins curaj, apar mereu concepte noi de antrenamente, clase de grup care mai de care, cu diferite denumiri, dar care atrag oamenii.

Primesc des diferite întrebări fie despre alimentaţia înainte și după sport, fie ce tip de sport este potrivit şi poate fi practicat. Importanța mișcării pentru sănătate este crucială! Cel puțin 30-45 minute pe zi.

Un om care face sport constant, nu numai că este mai sănătos, dar arată și mai bine. Dacă arată mai bine este mai fericit, mai împlinit! MENS SANA IN CORPORE SANO!

Ca trainer personal şi pasionat de sport te pot ajuta să ajungi şi tu la starea de bine oferită de antrenamentele de fitness. Trebuie doar să mă contactezi aici  şi să îţi alegi tipul de serviciu care ţi se potriveşte cel mai bine!

Făcut continuu, corect și constant, sportul te dezvoltă frumos pe tine ca persoană, și în acelaşi timp îmbunătățește totul în jurul tău.

Deci, importanța mișcării pentru sănătate este crucială!

Adaugă comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii