0747-818-901
Ce înseamnă efortul aerob și efortul anaerob?

Ce înseamnă efortul aerob și efortul anaerob?

Mă întâlesc des cu persoane care mă întreabă: ,,Ce înseamnă efortul aerob si efortul anaerob?”
În continuare voi rezuma o explicație pe scurt a ceea ce însemna acesti doi termeni.

Efortul aerob este acel efort care se desfășoară folosind oxigen din afara organismului, fără a fi afectate rezervele de oxigen ale corpului. Acest tip de efort este unul prelungit în timp, se creează o cantitate scăzută de acid lactic, iar sistemul cardiovascular funcționează în limite normale, modificările ritmului cardiac fiind aproape insesizabile. Antrenamentul poate dura câteva ore, iar oboseala de după nu este una profundă. Ca efect principal al acestui tip de antrenament avem oxigenarea celulelor din zonele periferice și îmbunătățirea sistemului cardiovascular.
Tipuri de efort aerob: spinning, alergatul pe bandă, înotul.
Efortul anaerob este acel tip de efort care se desfășoară consumând rezervele de oxigen ale organismului, se desfășoară la o intensitate crescută într-un timp relativ scurt. Avem o producție mare de acid lactic, frecvența cardiacă se modifică semnificativ, însă revine rapid la normal în perioada de refacere.
Tipuri de efort anaerob: clasicele exerciții de forță, care provin din discipline sportive precum: haltere, powerlifting, culturism, atletism, spre exemplu alergarea pe distanțe scurte. Unul dintre principalele beneficii ale acestui antrenament este creșterea masei musculare.

Adaugă comentariu

Adresa dvs de email nu va fi publicată! Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii